gezgin olacak kadar dertsiz tasasız olmak

gezin olmak sakin kafa işidir, derdi tasası olan insanlar bırak gezmeyi; habire kafada bi planlar, bir hesap kitap döngüsü. onlar da ister su kenarına çadır kurup, yaktığı ateşte bir şeyler pişirip hüpletmeyi, soğuk birayı açıp ufaktan bir türkü tutturmayı, otostop çeke çeke öyle alelade şehir şehir gezmeyi, kamp alanlarının müdavimi olmayı.

ama olmuyor işte, sabah kalkıp metrobüse yetişmesi gerek. ayın 15'inde alacağı 1403 tl ile 30 gün boyunca yaşam mücadelesi verecek. bu ay almayı planladığı spor ayakkabıyı parası çıkışmadığı için bir sonraki aya erteleyecek
( bir sonraki ay da alamadı ), hayatla mücadele edecek. yaa işte böyle dostlar, vakit varken, imkan varken gezin.
Mesela okul derdi var.vizeler,finaller derken bide okul bitince staj derdi var oda bitti diyelim işe girmek gerek.kyk bursu yatana kadar ayı geçirmek gibi dert varken gezmek için para birikmiyor be sözlük.boş zamanlarımda 5 ülke gezmiş birisi olarak biliyorum bunlar belkide bahane ama keşke daha fazla vaktim olsa da okul-ev ikilisinde sürekli gezme planları yapmak yerine geziyor olsam...
Ne kadar yoğun olsanız dahi, haftasonu derdinizi ve tasanızı atmak için daha yakın mesafeleri gezerek, kamp yaparak mutlu olmaya çalışan öğrenci veya beyaz yaka olabilirsiniz.

(bkz: full time beyaz yaka, part time gezgin)
abi bu işi ben de anlamadım. hep çok ucuza geziyoruz, hep şöyle param yok böyle fakirim. Bro nasıl geziyon o zaman paso? Ya babadan zenginsin, ya harikulade bi işin var? Hadi diyelim hakkaten ona buna yamanarak geziyorsun. Bir değil iki değil üç değil, bi süre sonra utanmıyo musun? Şu işin bi bugu varsa söyleyin de biz de bilelim yahu.
bazıları var hayatımda gördüğüm en boş en işssiz insanlardır. Bakın bazıları okumuşta böyle olmuş dediğim oldu ama toplasan bir elin parmağını geçmez. ama bir çoğu hippi özentisi kopuk aile ilişkileri olan cemiyettir.o kadar boşlar ki bakın boş derken kafa boş yani içi yok.

bak bazısı boş ama doldurmak için çalışmış gitmiş çölü geçmeyi denemiş falan buna eyvallahım var ama adam bizim ülkede interrail etkinlik yapmasa oturduğu yerden çıkmayıp gezmeyecek adamlar hanzolar var ya nebiliyim ya ben bunlara sinir oluyorum tasfir ettiğim kesim başlıkla uymuyor ama bunlar cidden grubu bozan insanlar bence.

bakın gezgin olmaya demiyorum. bunun altını cizeyim. bizde gezginiz samsundaki kampa gelen giden türkiyeyi gezen bankacı abim de gezgin.. dişinden tırnağından arttırıp avrupayı dolaşan güzide kardeşlerimde. benim isyanım boşun boşu olanlara ve bunlar geçen kahvaltı etkinliğinde salak salak bağırıyor yav kardeşim ne gerek var halkı rahatsız etmeye. sonra "bınlr ktu ckcklr" böyle böyle gidecek kapı kalmayacak. bakın çoğunuz bilmez kamplarda belli bi yaş kesimi var dalga dalga bunlar. üst dalgalara gittikçe ıq seviyeniz ve kamp anlayışınız gezme anlayışınız kalitelileşiyor. kamplara sadece karı düşürme arzusuyla gelenler var kızı 2 dk yalnız bırakıyoruz komşu çadırdan bişi alıcaz hemen bitmiş yav gel de mevzu çıkarma. üst seviye dalga ile kamp yapmayı geçtim gidin 2 ateşlerinin başında sohbet edin geriye kalanını si edersiniz dersiniz asıl buymuş çekirdek buymuş dersiniz. ama benim güzide hanzo kardeşim halk otobüsünde beyinsizce bağırıyor,hangi cadır da ki ceylanı kovalasam diye düşünüyor.
Gezgin var gezgin var. amip olan gezgin ile benim gezginliğim bir mi ya.


bakın otostopla düğünrail yapacak kadar işssizi çılgınız ama boş değiliz. şu boş arkadaşlar bir temizlensin ya.
iki üstteki yoruma şiddetle katılmaktayım, keza grubun misyon ve vizyonuna aykırı çok insan var. abi tamam gene kovala bir şeyleri ama her şeyin bir yolu yordamı var be güzel kardeşim azcik efendi olsan halbuki kendiliğinden olcak her şey. biz 2003 2004 lerde kamp atıp otostopa çıkarken fazla değildi bunları yapan ve hakkini verirdik. şimdi marjinaliz biz diyen tayfanin eline dustu bu olaylar, yazık.
kredi kartı borçlarını nasıl kapattıklarını anlatırlarsa ben de aralarına katılabilirim bu gruptaki insanların.
(bkz: gezgin olacak kadar dert tasa sahibi olmak ). Hayattan bıkıp Her şeyi geride bırakıp kacma istegi ve alip başını kendini yollara vurmak