gezgin belgesellerindeki eksiklik

gezgin belgesellerinde; gezginlerin kendi hikayeleri noktasında bir çok noktaya parmak basılıyor. ancak izleyici insanların (bizlerin) merak ettiği soruların cevaplarını bulduğumuz hiç bir belgesel yok. (veya ben bulamadım.) siz olsaydınız hangi soruları sorardınız? veya nasıl cevap verirdiniz?
gezgin belgesellerinden bahsetmek istediğin nedir ey entry sahibi vlog yada televizyonda yayınlananlar gibi mi?
benim en çok merak ettiğim nokta masraflardır. çoğu gezi bloğunda da bu konuya değinilmez.
Şahsen ben izlediğim belgeseller de video kalitesi başta olmak üzere yapılan çekimlerin yaa arkadaş bunu nasıl çekmişler demeyi, büyük veya küçük cisimlerin boyutlarını sadece sözde değil onu geniş açıda çekip bize kanıtlamasını falan çok önemserim.
İzleyiciye hayranlık uyandıracak 3-4 saniye de olsa aralara eklenmesi çok önemli olan o bölgeyi kuş bakışı gösteren kareler gün doğumu,gece gökyüzü,şelale Vs ara görüntüler bağlayıcı kısımlardır.
Ayrıca bir belgeselde hikaye tarzı anlatım olmazsa olmaz daha sürükleyici ve izleyiciye o anki duyguları hissettirebilmesi çok önemli düz çekimleri hiç sevmem
Çok seçiciyimdir bu konuda
Belgeseline göre değişebilecek hadise. Bu ülkenin gezi belgeselliğinde Özcan Yüksek, Coşkun Aral, Güven İslamoğlu gibi insanlar ve yapıtları da var...
mutlaka ve mutlaka "bence" ler yerine genelleyici sunumlar yapılmalıdır.