george floyd cinayeti

Abd’nin minnesota eyaletinde ırkçılığın varlığının hala sürdüğünün bir göstergesi olan olayın mağduru. ‪siyahi amerikan vatandaşı olan George Floyd‬ kendisini gözaltına alan polisin diziyle boğazına bastırması sonucu nefessiz kalarak ölmüştür. Bu olayın ardından büyük çaplı eylemler başlamıştır. Üzüntü duyduğumuz olaylardandır. Yirmi birinci yüzyılda bile böylesi ırkçı hareketler görmek insani olacak gelişememişliğimizin büyük bir kanıtıdır.
malum vidyoya maruz kaldığım gece rüyalarıma giren, ırkçılık denen hastalıklı zihniyeti hala yenemediğimize bir kere daha şaşırmama sebep olan olay. şuanda amerika'nın bir çok kentinde gösteriler şiddetlenmiş durumda, artarak devam etmesini istiyorum gösterilerin. ne demişler
"no justice=no peace"
Bu olaylarda. Sonra göstericiler is yerlerini kundaklama çalıştı. Daha sonra is yerini korumak isteyen adamı darp ederek öldürdüler
25 Mayıs 2020'de minneapolis şehrinde polis memuru drek chauvin tarafından dizi ile boğazına bastırılarak, nefessiz kalarak öldürülen insandır.
ten renginden dolayı, acımasızca ırkçılığa maruz kalan, dakikalarca boğazına basılmak suretiyle nefessiz kalan insan.

"i can't breathe" sözleri sanırım uzunca bir süre kulaklarımızda yankılanacak. ruhu şad olsun.

bu acımasız davranış, amerika'da bir harekete sebep olmuş, ülkenin bir çok farklı eyaletinde eylemler başlatmıştır. ırkçı harekete karşı gerçekleştirilen eylemlere karşı ise trump attığı tweetler ile tehdit etmeye devam etmekte ve washington'a asker indirmektedir.
insandır. Yaşayacak iyi/kötü her neyse bir hayatı olabilecekken, canice ölüme terk edilmiştir.