eziklik belirtileri

Bir insan özellikle de çocukken neyden eksik kalmışsa ilerleyen zamanlarda elde ettiğinde yaptığı davranışlarla bunu çok net belli eder. İrrite eder, kendinden soğutur. Eziklliğini insanın gözüne gözüne sokar.
Eziklik midir bilemiyorum fakat mutlu baba-kız gördüğüm zamanlarda bir burukluk hissediyorum. Ancak büyüdüğünüzde iyileştirebildiğiniz yaralarınızın izi hiç geçmiyormuş. çünkü insan alması gereken o sevgiye sadece çocukken ihtiyaç duyuyor.
Karşı cins muhabbeti yapmak, mal ile övünmek veya sürekli para pul konuşmak.
bilmediği her konuda biliyormuş gibi yorum yapmak, yapmaya çalışmak. en net göstergelerinden biridir.
zaafiyeti, eksik kaldığı noktalar ile ilgili başka insanlara yukarıdan bakmaya, ezmeye çalışma, kendini övme, olduğundan farklı gösterme çabalarıdır.
Balon gibi ego, fırsatını bulduğunda başkalarına saldırmak ve kendinden zayıf gördüklerini ezmeye çalışmak suretiyle "gücünü" gösterme çabaları...
tanım olarak ezilmiş, eksik kalmış, ötekileştirilmiş, dışlanmış kişiyi ezik olarak düşünürsek aslında mağdur olması gereken kişi değil midir bu arkadaşımız? toplum bunu hakaret olarak kullanmaya başladıktan sonra insanların beynindeki ezik insan tanımı tamamen değişti. bu insan tanımı nedense nefret edilen kişi oldu. burada da yazarlar genelde bunun dışa vurumunu betimleyen davranışları yazmışlar.

kendi düşünceme göre örnekleyeyim mesela sadece türkiye'de söylenen ''allah seni başımızdan eksik etmesin'' cümlesidir bana göre. muhtaçlık, ezilmişlik, eksiklik belirtir.