ezbere yaşayanlar

(bkz: emrah safa gürkan) hozomuzun iki sene uğraşarak yazdığını söylediği yeni kitabıdır. Aslında kitabın tam adı ezbere yaşayanlar& vazgeçemediğimiz alışkanlıklarımızın kökenleri.
Kitap hakkında tanıtım yazısından bir kesit
-Ezbere Yaşayanlar, bir türlü vazgeçemediğimiz alışkanlıklarımızın tarihî arka planıyla birlikte antropolojik, sosyolojik ve psikolojik kökenlerini irdeliyor.
Bizim gibi olmayanlara neden tahammül edemiyor, yabancıdan ve farklıdan neden korkuyoruz? İnsanları niçin konuşma tarzına göre yargılıyor, argo kullananlara ya da aksanlı konuşanlara niçin yukarıdan bakıyoruz? Şu rasyonalite çağında neden hediye alıyoruz ve birbirimize bir şeyler ısmarlıyoruz? Niçin dedikodu yapmaktan vazgeçemiyoruz? Son elli yılda birçok hak edindikleri halde kadınlar neden erkeklerden farklı meslekler tercih etmekte ısrar ediyor? Bunca bilimsel gelişmeye rağmen neden hâlâ fala ve büyüye inanıyoruz?-
Ayrıca emrah bey kitabı 'ezberlerimizi bozduğu ve bir kuşağı seksenlerin karanlığına mahkum bırakmadığı için' diyerek Ferhan Şensoy'a adıyor. Okuduktan sonra editlerim.