evrenin akıl almaz büyüklüğü

zaten mevcut büyüklüğü günümüz teknolojisiyle bile akla hayale sığmaz iken, siz bu satırları okurken birkaç milyon km daha genişledi bile. Evrenin içinde milyarlarca Galaksi, bu milyarlarca galaksilerin içindede milyarlarca yıldız olduğunu hesaba katarsak, bu kadar devasa yüz ölçümlü bir platformda yalnız olduğumuzu düşünmek aptallık olurdu kanımca.
''Evrende yalnız olduğumuzu düşünmek, Okyanustan 1 bardak su alıp balinalar yok demek ile aynıdır.'' - Carl Sagan
Evrenin bizim görebildiğimiz kısmının bile akılalmaz büyüklüğü şeklinde yazmanın daha doğru olduğunu düşündüğüm başlık. Söyle oluyor efenim, ışık olmayan ortamları göremiyoruz ve 15 milyar yıl önce olan büyük patlamada yol alan ışık kadar evreni gözleyebiliyoruz şuanda, zar zor olcebildigimiz evrenin sadece görünebilir sınırı, yani bizim bilebildiğimiz sınırı 15 milyar ışık yılıdır. (bkz: ışık yılı)
sınırsız bir büyümeye sahip olduğunu keşfetmişler. yani her geçen saniye daha fazla büyüyor. ve bunu benim mantığım alamıyor. bir uzay haritası bile çıkartamıyoruz adam akıllı.
Bunu düşündükten sonra birde paralel evrenler teorisini okursanız beyin yanıyor test edildi

Sorun şurda eğer yeni keşifler bilimi kökten sarsacak şeyler olmaz ise yani ışığın kütle çekimden dolayı dolambaçlı ilerlediği aslında uzaklıkların dahada kısalacağı bir yöntem bulmanın sci - fi olmadığı bir yöntem o zaman gerçekten yalnızız diyebiliriz hiçbir uygarlık kendini yok etmeden duramazdı bu düşünce bile inanılmaz

Bir de big bang öncesini görme olayı var tabi o daha inanılmaz bir olay kanımca
Evrenin her saniye bir ışık yılı büyüdüğünu okumuştum.
çapının 96 milyar ışık yılı olduğu tahmin ediliyor gerisini siz düşünün diyeceğim de olmayacak