evlilik sürecindeki en anlamsız adet

Gerdek olayı da saçma ama onun öncesinde damadın sırtına vurulması hatta yöreden yöreye daha ağır dayak yemesi olayı saçma kere saçmadır.
Gelinin veya damadın kardeşine sırf adettir diye hediye bir şeyler alınması.
Anahtar kelimeleri veriyorum siz seo uyumlu metne çevirin lütfen: gelin, kırmızı kuşak ve kanlı çarşaf.
x tarafın ki bu genelde gelin hanımın tarafı oluyor. Karşı tarafa yolunacak kaz gözü ile bakması. Bu zamanda zaten evlenmesi yüklüce bir külfet ve dert iken insanları daha da zora sokmak ne fayda getiriyor anlayamadım. Ben birini sevdim diye niye gelinin arkadaşını, teyzesinin kızını baştan aşağı giydiriyorum anlayamadım? (Ben derken insani olarak yani yoksa bizde öyle bir şey olmadı)
bu süreçte yaşanılan her şey çok saçma.bir şeyleri kendi isteğin için değil de bir prosedürmüş gibi yapıyorsun.damat şunu alır gelin bunu yapar falan filan.sen sade bir kır düğünü istersin fakat halanın damadının teyzesinin eltisi gelir yıldızlar düğün salonunda göbek atar.
Zaten bir şey anlamlı olsa onu adet olduğu için değil anlamlı olduğu için yapardık. Anlamsız olanlara da adet demişler işte.
çeyiz, kırmızı kuşak, damadı tepiklemek, makas kesmiyor, kapı açmıyor, vb. vb. genellikle adetten yapılan şeyler anlamsızdır.
düğün arabasının önüne ölümüne atlayıp zarf dilenen çocuklar.
hepsi o kadar birbirinden anlamsız ki "en"i seçemedim.