evlenmeyenler değil evlenenler evde kalır

evde kalmamak için zorunlu evlilik yapanlar bir süre sonra farkına vardıkları durum. Geri dönüşü zor, özellikle bayanların gezginden ev hanımı olmaya alışma çabaları film bile çekilir buna.
on numara tespit dediğim başlıktır. harbiden düşününce evlenen ne kadar arkadaşım varsa 'abi bu gece evdeyim ya uzatırım ayakları hanımla otururuz' vb. cümlelerle 'olum ben evliyim hanımsız dışarı çıkamam, sizinle yaptığımız muhabbetlere de uzak kaldım' ın savunma cümlesidir.
Yeni nişanlanmış biri olarak görüşün ortasındayım. Ancak nişanlımın da benim kadar maceraperest olması evlilik sonrası için biraz daha umut doğuruyor. Şimdilik örf adet çemberinde sürüklenmekle meşgulüz.
tespit gibi tespittir. ilk başlarda hanım olmadan gelemem'le başlayan cümleler zamanla yerini çoluk çocuk'la nasıl olucak oralarda'ya bırakır. haklılar da ne diyceksiniz. kaybettiğiniz arkadaşınız için bir sigara yakabilirsiniz. onlar artık tüm planlarını çocuğa göre şekillendiricek. otel'in çocuk havuzu da olsun. eğlencesi de olsun. ordan oraya gidemeyiz çocuk'la. çocuk için de mi uçak parası vericez gibi cümleler hep kulağa mantıklı gelicek ama reel baktığınızda hep evde olucaklar. evlenmeyin demiyorum, az bekleyin, önce gezin.
basligi okuduktan sonra 1 sn durup 'ohaa cok iyi akraba ortaminda kullanirim ben bunu' dedim absjsjs tesekkurler kardes:) gercekten dogru tespit ama biraz da hayat arkadasiniza gore degisebilecek durum. Babam bana hep 'allah sana gezmeyi seven bi es versin' diyo mesela ajdjsj ins tutar bu dua ya amin yarabbi
Çok mantıklı bir tespit neticede “ev”lenmiş insanlar evde kalırlar, biz niye evlenmeyeler olarak evde kalalım ki sonuçta daha “ev”lenmemişiz ki.*

Edit: kelime şakası yapmaya çalışırken saçmalayan insan. (bkz: ben)
herkes için geçerli olmayan tespittir; iki yıllık evliyim eşimle en azından bekarlığımda gezdiğim kadar geziyorum, defalarca kez kamp yaptık, sadece bu yaz 10 gün kadar izmir, marmaris, köyceğiz, dalyan, datça taraflarında dolaştık durduk harika yerler gördük. velhasıl Sevdiğinle birlikte her şey güzel dostlar,, evde oturmak da yollarda olmak da, iyi insanlar seçmeli..
ruh eşini bulduktan sonra hiçbir yerde kalmaz insan. tabii yinede makul açıklamalarda bulunan arkadaşları tebrik ederim.
yapılan evliliğin dinamiğine göre değişen durumdur. evlenip fink fink gezile de bilir, misafir ağırlayacağım, iyi gelin/damat olacağım diye evde parçalanıla da bilir; seçtiğiniz partnerinize ve çizdiğiniz çizgilere bağlı.