evde rakı yapımı

sanıldığı kadar zor olmayan üretim. uzun süredir yaptığım araştırmalar sonucunda müstakil bir evde yaşamayanlar için en kolay yöntemini tespit ettiğimi düşünüyorum.

malzemeler:
1 lt %96 dereceli evsel kullanım için üretilmiş denatürize edilmemiş etil alkol
3 ml anason yağı
2 ml gliserin
2 damla yaş üzüm aroması
1,140 lt yumuşak içimli içme suyu

yapım:
1. alkol şişesinin ağzını açıp bir tülbent bağladıktan sonra 1,5 gün kadar açık bırakıyoruz. (havalandırma)
2. şişenin içine anason yağını ekleyip 3 dakika kadar iyice çalkalıyoruz.
3. 3-4 litrelik bir şişeye alkol-anason yağını boşalttıktan sonra 1,1 lt suyu da boşaltıyoruz içine gliserini ekliyoruz ve 3 dakika kadar da böyle çalkalıyoruz.
4. 2 damla yaş üzüm aromasını 30ml su içinde karıştırıp ana karışıma ekliyoruz ve bir üç dakika da böyle salladıktan sonra şişeyi bir kenara bırakıyoruz.
5. şişenin ağzını açıp her gün 10 dakika kadar havalandırıp kapatıp 3 günde başka bir şişeye transfer ettikten sonra bir hafta sonunda rakımız hazır.

ps. bir hafta beklemeden de içilebilir. piyasa rakılarından eksiği olmaz fakat bekletince daha oturmuş bir tat meydana çıkıyor.
içkiye gelen son zamlardan sonra ülkece evde içki üretimine geçtiğimiz durumdur. alkolün içine konan bir maddeyle artık evde içki yapılamayacak. yapılan içki acı olacak. üstünde gıdada tüketilmesi sakıncalıdır yazacak. geçmiş olsun türkiye.
Amcamın artık altın serisi çıkardığını söylediği oluşum harbiden diğer takılardan daha güzel oluyor
çeşitli denemelerden sonra formülü optimize ettim, efsane rakı yapıyorum. güvenilir bir etil alkol bulmak ve iyi bir anason aroması seçmek önemli, seçilen aroma için de optimum kullanım miktarı belirlemek lazım. gerisi koy karıştır. sonra ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar güzel oluyor.