en sıcakkanlı insanların ülkesi

/ 3
thailand açık ara öndedir. tabi para faktörü de var ama yine de sevimliler
avrupa'da karşılaşılacağını düşünmediğim ülke. uzaklarda, doğuda ve güneyde bir yer. ara ki bulasın. yok mu şu bitmeyen minik adalar. insanların sizi anlamsız sesler çıkararak kocaman güler yüzleriyle karşıladığı, okyanus ve ormanın arasında sıkışan o ülke hani. şu yeni dünya düzeninden uzak kalmış olan.
Türkler için konuşursak arap coğrafyasının geneli bize aşık, tüm genel kültürlerini biz oluşturuyoruz çünkü.
Bu durum Avrupa’da: tersine Amerika’da: NY gibi çok uluslu şehirler dışında Türkleri tanımıyorlar sadece hi jolly hikayesi Camel sigarasının üstündeki turkish blend den dolayı bi deve muhabbeti var.
New York ta binbir çeşit insan olduğundan mıdır ? Yada medeniyet etkisi mi denir ? Bilmem ama kökeni ister meksikalı olsun ister italyan veya irlandalı tanıştığım insanlar tarafından hep sıcak karşılandım. Kasiyerinden sokaktaki satıcıya kadar..ama genellikle latin kökenli kalıcı dostluklarım oldu. "Sempatico" türkler ve bizim benzer yönümüz dediklerinde ki kelime sempatik milletleriz :) keza brazilya balkanlarda bosna, eskilerden suriye de (2009 )türküm dediğinizde sokağa kırmızı halı atmadıkları kalıyordu.
Not:2018 e doğru dünya devletlerinde soğuk^kanlı bir değişim/dönüşüm yaşanıyor. Umudum bu soğuk değişimin halklara yansıyıp insanlar arası sıcaklığı yok etmemesi🙏
/ 3