ekrem imamoğlu vs muharrem ince

eski sevgiliyle yenisini karşılaştırmak gibi bir şey bu.

fakat seçim süreci boyunca samimiyeti, nezaketi ve seçim sonlandıktan sonraki süreci hakkıyla dik durup taviz vermeden bunu yaparken de efelenmeden yönetmesiyle benim için lider ekrem imamoğlu'dur.
muharrem ince'den çok güzel ikinci adam olabilir lakin liderlik duruş ister. seçim akşamı ortalıktan kaybolup bu durumu sorgulayan seçmenlerine şizofren yakıştırması yapması da unutulacak bir gaf değil.
etik ve bürokratik olarak ne kadar doğru olur karşılaştırılmaları bilemem fakat insan ister istemez 24 haziran gecesi bir kez bile açıklama da bulunmayan sadece twetle, ismail küçükkaya'ya attığı mesajla durum bilgilendirmesi yapan muharrem ince ile 31 mart gecesi başta olmak üzere günlerdir uyumayan, sürekli güncel bilgilendirme yapan, çalışmayı bir an bile bırakmayan, hiç bir falsosu olmayan ekrem imamoğlu'nu şöyle bir kıyaslıyor.
doğru bulmadığım karşılaştırma. şimdi oturup düşünelim. ince, kazandığını anladığı saniye, imamoğlu gibi açıklama yapmaya başlayacaktı. adam kaybederken açıklama yapmak istememesi, yanlış ama anlaşılabilir bir hareket. eğer imamoğlu 30.000 farkla geri olsaydı senaryosunda, çıkıp bu kadar bilgilendirme yapabilecek miydi? yaparsa, muharrem inceden ders alıp yapıp yapmadığını kim söyleyebilecekti? farklı durumlar, farklı olaylar, farklı karşılaştırmalar. bence ikisi de gayet iyi siyasetçiler. imamoğlu teletabi gibi duruşu sayesinde insanlara kendini ve chpyi daha çok sevdirdi lakin.
topluma gerekli açıklamaları yapmanın ne kadar önemli olduğu yeniden gördüğüm karşılaştırmadır. yakasına yapıştığımız hususu neden bırakmamamız gerektiğini tekrardan bize göstermiştir.
ekrem imamoğlu'na gittiği her yerde "bu seçim de geçen seneki gibi heveslendirip kaçacak mısınız?" diye soruldu. adam halkın ne istediğini çok iyi idrak etti. geçen seçimden çok güzel ders çıkardı. bu kadar çok konuşma yapmasının sebebi de "bakın ben sizin yanınızdayım; size destek çıkıyorum; bir yere kaçmıyorum." demekti.

muharrem ince'nin eksiği tecrübeydi. ince geçen seçim istediği gibi ıslak imzalı tutanakların verisini alamadı ve oy verileri sadece akp tarafından aktarıldı.

bunu ele alırsak muharrem ince'nin de gayet başarılı bir devlet adamı olabileceğini düşünüyorum.