dinlenme tesisi

silivri'den daha soğuk olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.*
türkiye'de dinlenme tesisi kültürü çok gelişmiştir. her ne kadar bize bazen pis bazen tekinsiz, genelde de pahalı gelse de yurt dışına kıyasla tesislerde aradığınız çoğu şeyi bulabilirsiniz.
bir keresinde 3 erkek sülüklü gölde kamp atmış, otostopla istanbula dönüyorduk. malum 3 erkek otostop için talihsiz bir kombinasyon. yaklaşık 5 saat civarında sapanca yakınlarına anca gelmişiz. hava karardı soğudu attık kendimiz bir dinlenme tesisine. götüm götüm sokulduk müdüre "abi böyleyken böyle biz şuradaki yeşilliğe (tesisin orta yeri) çadır atabilir miyiz yarın sabahtan kalkar gideriz" meğer abi de eski kampçılardanmış "oo gençler" dedi. "kurun tabi çadırınızı gelin size yemek de ısmarlayayım" bu da böyle bir dinlenme tesisi anımdır.
Yaz tatili için İstanbul - Antalya istikametinde giderken gecenin bir yarısı Afyon Cumhuriyet Tesisleri'ne girme gafletinde bulunduk. Bizde tabi tatil kombinasyonu şort, tişört, terlik vardı normal olarak. Arabadan uykulu bir şekilde indikten yaklaşık 30 saniye sonra dişlerimin birbirine vurması sebebi ile kendime gelmiştim. Çok kısa süre sonra dişlerime vücudumun geri kalanı da titreyerek eşlik etmeye başladığında söverek içeri koşup muhteşem sucuk ekmeği yedikten sonra yola koyulmuştuk. Güneş doğduğunda arabayı durdurup 5 dakika şükür seansı gerçekleştirmiştik.
İnsan hal'i.
meyve ve sebzeler nasıl sınıf sınıf ayrılıp hal'de toplanıyorsa, insanlar da hangi sınıftan olursa olsun dinlenme tesisinde toplanıyor.