didim

/ 2
Aydına bağlı 75 bin nüfuslu turistik ve tarihi ilçedir. Altınkum plajı uzun ve kumsaldır. ilçede ingilizlere ait villalar bulunmaktadır yaz kış burada turist vardır ,eğer ankaralıysanız oradaki yerli turistlerin yarısından fazlası hemşeriniz çıkar. 2 tane büyük gece klübü bulunur ve istemediğiniz kadar doğu ezgilerinin bol görüldüğü türkü barlar adım başı görülür .tarihte büyük yeri vardır onun için medusa temple gibi isimlerle açılan işletmelere şaşırmamalıyız. gidilmeli görülmeli fazla kalınmamalı didim - bakbeleyapacan-WzVGx
genelde yaşlı kesiminin ailecek gittiği turistik aydın ilçesidir. altınkum plajı harikadır ve denizi mavi bayraklıdır.
Efeler diyarı olarak adlandırılan Aydın ilinin, gün geçtikçe vasatlaşan ilçesidir. Herkesin emlakçı, pazarlamacı olduğu ve kısa yoldan para kazanayım derken dolandırıcılığa kadar ilerleyen esnafı ile göz yaşartmakta, turizmi baltalamaktadırlar. O güzel denize keyifle giremiyorsunuz, etraf çakal ve akbaba dolu. Esnafı kazıklamak derdinde, gençleri laf atmak niyetinde.. yazık.
denizi soğuk ve bol tuzludur yıllar önce ingiliz turistler tatile gelince çok beğenip ev satın alıp kalmaya başladılar, bunu gören yağız türk ve kürt gençleri ingiliz kızları discolarda tavlayıp ingiltereye yerleşip kurtulmayı düşünüp evlendiler 1-2 çocuk yapıp sonra çoğu boşandı..
Bodrum gümbet gibi onarlı yirmişerli kekoların ingiliz avladığı sahil kenti. Tabii o ingilizlerin çoğu kaçtı tatil için tercih edilmemesi gereken yerdir ancak denizi güzeldir o ayrı. En ünlü iki discosu (medusa ve sensation) yazları almancı akınına uğrar.
Sınırlarında akbük gibi bir cennet barındıran nezih emekli memur ilçesi
sahili ve çarşisi renkli ve kalabaliktir ancak türkü barlardan geçilmez, bıktırır. havasi guzeldir, orman kampi da guzeldir, guvenlidir de. duşu tuvaletleri vs de iyidir. çadirla karavanla aylarca kalan aileler yardimlasmayi paylasmayi pek severler, aç da kalmazsiniz. ve didim apollon tapinagi gibi bir mukemmeliyeti barindirir, gormeden asla dönmeyiniz.
tarihin buram buram koktuğu plajı uzun karşıdan baktıgında bodrumu gördüğün minik ilçe
yaz aylarında gittiğinizde etrafınızda bolca turiste rastalayacağınız güzel tatil beldemiz. hatta bazen o kadar fazla ingilizce duyarsınız ki, kendinizi bir anlığına yurtdışında sanabilirsiniz.
leş bir yer. acaip kalabalık öyle böyle değil. sakın ha altınkum da akşam dolanmak gibi bir gaflette bulunmayın. didimdeki bakkaldan çok türkü bar var
/ 2