dan brown

cevaplanabilir entry
Amerikan edebiyatının başarılı temsilcilerinden olan yazar. Kriptoloji alanında bilgi sahibi olduğunu her kitabında okuyucuya hissettirir.

Akıcı Bir dili olmasına rağmen yer yer fazla terimsel olan ifadeleri kitaplarında bulunduran yazar, amerikan edebiyatında bolca gördüğümüz sayfa sayısını arttırmak için yapılan uzun anlatımları kullanır. Özellikle karakterler hakkında olmak üzere mekânlar, örgütler, dinler hakkında gereksiz bilgiler verip sonuçtan uzaklaştırır.
bilim kurgu gibi hissettirmeyen bilim kurgu kitapları yazar. öyle temellere dayandırır ki, gerçekten var olan teknolojilerden bahsettiğini düşünürsünüz. ayrıca şahsen en etkilendiğim yazarlardandır.
da vinci şifresi, cehennem ve dijital kale gibi okuyucuyu sürükleyip götüren kitapların yazarıdır. yazdığı kitaplarda tarihsel mekanlardan ve terminolojik detaylardan izler görebilirsiniz. yazdığı konularla alakalı donanımlı bilgiler vererek okuyucuyu gerçekçi zemin ile kendi hayal dünyasında bir yolculuğa sürükler. kitaplarını okumaktan büyük zevk aldığım günümüz yazarlardan biridir.
2000'li yılların başında türkiye'de bayağı bir ünlü olan yazardı. o zamanlarda lise okuyup da onun kitaplarını bitirmeyen yoktur heralde.