dağcılık

Orman sınırının bittiği yerlerden itibaren zirveye doğru yapılan yürüyüş ve tırmanışlardır. Bu sınır, coğrafyalara göre farklılık gösterse de, ortalama 2 bin metre civarıdır.
(bkz: nasuh mahruki)
dağcılık - mafyagorunumlugezgin-LXtQ1
aklıma gelen ilk şey beni ilk iki senesi rüyalar kadar güzel sonraki iki senesi bataklığa sürükleyen dört yıllık bir ilişki başlangıcı.üniversitenin ilk yılı kayıt olduğum dağcılık kulübünden söz ediyorum.Neyse dağcılık kelimesi başka hiç bir resim çizmiyor aklımda.thanks ex.
üniversitede ortam yapmak için girdiğim ilk toplantıda toz olduğum kulüp.
kendi çapımda 2000üzeri iki kez bir kez de 3000m kış zirvesi yaptığım spor dalı. çoğu yer ciddi kondisyon ve teknik bilgi gerektirse de yeni başlayanlar için de biraz trekking faaliyeti sonrası uygun olabilen dağlar mevcut. sabahın 4ünde buz gibi havada sıcacık tulumundan alarmınla uyanıp kahvaltını hazırlayıp 5te ekibinle birlikte kafa lambalarının ışığı eşliğinde zifiri karanlığı yararak zirveye doğru ilk adımları attığın gün doğumunu yolun ilk çeyreğine doğru verdiğin molada termosundan doldurduğun sıcak nescafeni yudumlayarak izleyiş, o göğün zifiriden mora mordan fuşya ve yavru ağzı tonlarına kızıldan turuncuya ve en nihayetinde sararmaya başlayışının o ana kadar olan tüm yorgunluğunu beraberinde götürüp içini enerji dolduran ama yinede hala zirvenin 3-5 tepe daha ilerinde oluşu..geçen 4-5 saatlik performansın ardından nispeten yaklaşıp zirve için son hazırlıkları yapıp sonunda zirve defterine imzanı attığında ki küçük dağları ben yarattım hevesinin 15dakka içinde uçup dönüşe geçmen ve en riskli kısmının aktif cesaret patlaması sebebiyle dönüş olması..zirveyi görmüşsem her türlü inerim aga gazıyla yapılan ihmaller ve ölümle dahi sonuçlanabilecek kritik hatalar yine de tedbiri elden bırakmaz ve ekibindeki tecrübelilere güvenirsen keyifle ve sağ salim olarak bitirebileceğin güzel ama yorucu ve ekipman olarak iyi bir bütçeye sahip olmanızı gerektiren spor dalı