çin seddi

Çin'in kuzeybatısı boyunca uzanan, Dünyanın en uzun savunma duvarıdır. gerçek uzunluğu 8850 kmdir. yapılmasında askeri ve siyasi birçok farklı neden olsa da, bu nedenlerin en önemlisi Türk boylarıdır ve kuzeyde sürekli olarak gelişen ve Çin üzerine akınlar düzenleyen Türk boylarının durdurulmasıdır.
Acaba üstünde tango yapan var mıdır diye düşündüren bir duvar...
Gidersem partneri de bulursam yapıp atarım.
uzaydan göründüğü yalanına bir müddet inanmışlığımız var.
temelleri m.ö 7. yüzyıl'da atılmış tamamen bitmesi 2 bin yıl almış bir savunma duvarıdır. internetten görüldüğü iddiaları şehir efsanesidir.

bu duvarın inşadı esnasında el arabası bulunmuş ve inşaatta kullanılmıştır.

1987 yılınca unesco çin seddini dünya mirası listesine almıştır.
çok kıymetli performans sanatçısı marina abramonic ve kendi gibi performans sanatçısı olan sevgilisi ulay'ın yaşadıkları aşk gibi ayrılıkları da oldukça ruhani olmuştur. ayrılık kararı aldıktan sonra çin seddinden birbirlerine doğru yürümeye başlamışlar ve buluştukları orta noktada hüzünlü bir ayrılık yaşamıştır. performan toplamda 90 gün sürmüştür.
Ünlü çin seddi. Gerçekten inanılmaz bir yapı. Türkiye'nin 5-6 katı uzunluğunda bir duvar hayal edin. Hem de dağa bayıra yapmışlar. Yüz binlerce köle yıllarca uğraşmış. Sayısız köle ölmüş ve duvarın altına gömülmüş.çin seddi - cin-seddi-fAtBa
Adamlarda ne kafa var ne baktılar zeka ve güç bizde onlarda korkudan yapmışlar
Adamlarda ne kafa var ne baktılar zeka ve güç bizde onlarda korkudan yapmışlar