çeşme

izmir’e yaklaşık 1 saat uzaklıktaki türkiye’nin güzide tatil beldelerinden biri. çok güzel koylara, tertemiz havasına, turkuvaz rengi suyu, sığ plajlara sahip olmasına rağmen belediyesi bir türlü çalışmamaktadır. boş araziler ve yol kenarları çöplük doludur. gece yanmayan sokak lambaları ve aşısız gezen sokak köpekleri çeşme sakinlerine korkulu günler yaşatmaktadır. bergama, seferihisar, kınık gibi yerler bile çağ atladı ama çeşme gelişmişlik açısından yerinde saymaktadır. yazları yabancı turist görmek neredeyse imkansızdır. türk turistlerin ve 35 yaş üstü kurumsal ablaların tercih noktasıdır. ülke olarak otelcilik konusunda dünyada sayılı ülkelerden olmamıza rağmen shereton, boyalık beach, raddison blu dışında dişe dokunur markalaşmış otel yoktur, buna rağmen yazları üç yıldızlı bir otelde konaklamak bile dudak uçuklatır. yazları, temmuzun ortasında bile rüzgarlı plajları ve dalgalı denizleri olabilir. ağustos sonu, eylül başı çeşme’nin en güzel dönemidir.
Çeşme ismini bile söylerken bile kakılacağınızı garanti olan 33 cl biraya 30 lira ödeyeceğiniz bodrumdan sonra gelen yerlerden biri..
memleketim olan ilçe. her karışı ayrı özelliktedir. köyünden köyüne farklılıklar gösterir hem insanı hem de toprak/deniz yapısı. toprağı zengindir, kış başında bile kavun verir. denizi genelde dalgalıdır. fazla açılanı sevmez, onu yok etmeye çalışır. kumrunun memleketidir. kumruya sosis filan konmaz. kumruda sadece çift eritme ve sucuk olur. bir de sakız ağaçlarımız vardır. belediye tarafından dağıtılır ve dikilir bahçelere. lüks otellerin hemen yanına kurulan çadırlardaki keyif hiçbir şeyde yoktur. hatta otelde kalanlar imrenip sizinle tanışmaya bile gelir.
çeşme ; şifalı sıcak suları,çağlar öncesinden kalma tarihi mekanları,güneşin muhteşem sadeleği ve mükemmel kumsalları ile Bodrum , Marmaris , Fethiye gibi son yıllarda Türkiye'nin en çok tercih edilen turizm bölgesi olmuştur.Son yıllara damgasını vuran bu enfes tatil kenti; İlk çağlarda Cysus olarak bilinen Çeşme, Anadolu'nun batı kıyısında, 12 İonya kentinden biri olan Eritre'nin Ildır İskelesi'ydi.M.Ö. 7.ve 8. yüzyıllarda büyük bir ticari güce sahip olmuştur. O dönemde Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Sakız Adası ile aralarında, kadın ve şarap ticaretinde sıkı bir bağı vardı.Orta çağda Bizans İmparatorluğuna bağlı olan Çeşme, Türklerin eline geçmişltir.Bu yüzden Çeşme, arkeolojik ve turistik bakımdan büyük önem mtaşımaktadır.Son yıllarda İstanbul , Bursa , İzmir , Ankara gibi şehirlerden oldukça fazla ilgi gören özellikle Çeşme - Alaçatı bölgesi turizm sektöründe patlama yapmıştır.
beach girişlerinde kast sistemi işleyen belde. ola ki girdiniz verdiğiniz paraya tapu işlemleri dahil değil.