black friday

/ 2
noelden önceki son cuma günü geleneksel olarak tüm dünyada kutlanır. bir ingiliz kültürüdür. kara cuma olarak bilinen bu günde ticari eylemde bulunan herkes büyük indirimler yaparak bu günü kutlar türkiye'de tutmayan tüm dünyada uygulanan indirim günüdür. türkiye'de bindirim yapmadan indirim yapılmaz. türkiye de fırsat ürünü diye birşey yoktur. türkiye de herşey pahalıdır. türkiye de (bkz: ötv) denen bir vergi vardır. türkiye de daha çok vergi vardır. üretimcisi, ithalatçısı, ihracatçısı vergisini koyar karını koyar satar. toptancısı vergisini koyar karını koyar satar, perakendecisi vergisini koyar karını koyar satar. tabi araya lojistik girer onlarda ufak vurur. müşteri ise açar götünü hepsini içine alır. ohhhh der !! "ulan ne güzel girdi şimdi rahat rahat uyuyabilirim." rahat uyu türkiye.

iş bu entry yazılırken dolar kuru : 3.97 idi. kara günler kapıda idi. ama türkler cuma günü ellerini semaya açıp allahım kurtar bizi dedi. kurtarmadı !
Eğer black friday e katılırsa sportsdirect.com dan hayalini kurduğunuz 'akademisyen bot'larından sipariş edebilirsiniz.
şükran gününden sonraki ilk cuma günüdür.
türkiyede bazı yabancı markalar indirim yapsa da zaten çok da bir şey değiştirmemektedir. ama internet üzerinden yurt dışından alışveriş yapmak istiyorsanız kaçırılmaması gereken bir fırsattır diye düşünmekteyim.
Memlekette indirim yapacak olan firmaları bilenler yazsa da gezgin, öğrenci, eş, dost faydalansak eyy sözlük ahalisi öğrenci fakirliği gerçeği
indirimleri çok ciddi şekilde takip ettiğim ama hiç birşey almayı planlamadığım anca eşe dosta tavsiyelerde bulunduğum ulusal ve uluslararası indirim çılgınlığı günü şeysi.
inditex grubunun uygulamalarını indirip kolladığım olay.

ayrıca trendyol ve gittigidiyor da indirimler var gibi spesifik ürün kovalamak lazım.

aksiyon kamerası bakıyorsanız sjcam ve ekenlerde yarı yarıya indirimler var 550 tlden 250 tlye düşmüş sjcam gördüm. model anımsamıyorum bizzat bak yavrukuş
dolar ,euro, altın ve benzinin katılamadığı saçma indirim günü.

gitti paralar ama


asus prime x370-pro
seagate barracuda 3tb
cooler master masterliquid 240
bitfenix powersupply (psu) whisper m 550w 80 plus gold
fractal design define r4 arctic
nedense gerçek fırsatın sadece gelişmiş birkaç avrupa ülkesi ve amerika birleşik devletlerinde yakalanacağını düşündüğüm indirim günleridir. Türkiye'de 100 liralık malı önce 140 yapıp sonra 99'a düşürme işlemi sayesinde hiçbir şey almadan kapanan gündür.
indi-bindi olayını yanlış anlayan türk toplumu vakasıdır. Benim bildiğim kadarıyla indi-bindi olgusu taşıma araçlarında yer bulmuş bir olgudur. yani mesela zincirlikuyudan minibüse bindiniz Balmumcu durağında indiniz. 1 durak sonra indiğiniz bu mesafe indi-bindi ücret tarifesi üzerinden değerlendirilir.

Lakin gördük ki blackfriday anahtarıyla, bir hafta önceden çok güzel fiyatları zıplattılar (bindirim) , sonra "aa bilekfırayday" diyerek indirdik dediler. 50 TL'ye satılan kulaklık yine 50 TL'ye satılmış oldu.

Özet geçiyorum : Bindi-İndi.
"sözde" indirimdir. ürün fiyatlarını incelemeden almayın.
yapılan indirimlerin bir halta yaramadığı ve hiç bir şey satın almadığım gün olarak kalmıştır.
/ 2