benim bedenim/kararım diyip oğlunu sünnet ettirmek

başlığın uzun hali "benim bedenim benim kararım diyen kadının erkek evlat sahibi olunca oğlunu sünnet ettirmesi" olacaktır. (bkz: karakter sınırı sebebiyle yazamadıklarımız)

şahsıma inanılmaz aptalca ve hatta kabul edilmez gelen karardır. sen kimsin de hem benim bedenim benim kararım argümanını savunabiliyorsun ve küçücük çocuğun bedenini deşmeye onay veriyorsun? azıcık tutarlı ola, bu ne yaman çelişki anne diye sormazlar mı?

hayır çocuk aklı erince yaptıracaksa kendi yaptırır zaten. kendi bedeni sonuçta örneğin pipisinin daha güzel görünmesini istiyorsa yaptırır.

başlığı din kategorisinden açmamın sebebi de adı üstünde bu bir sünnet! tüm farzları vacipleri kıldın da sünnetin mi eksik kaldı?

peşin edit: sünnetin faydaları şunlar şunlardır diye dm atana sinkaflı küfürler ederim. önce az düşünün ve kesim biçim sırasında çocuğun karşılaştığı travmayı açıklayın!

not: 99' depremi günü artçı sallantılarda sünnet olan yazar bildirdi.
Haklı bulduğum yakarış. Empati bu şekilde yapılır.

Edit: faydası zararı değil derdim, işine gelince öyle, gelmeyince böyle konuşulması. Veya kendi vücudum kendi kararım, çocuğumun vücudu yine benim kararım, yeğenim vücudu o da benim kararım ikiyüzlülüğü. Sünnete de karşı değilim, ikiyüzlülüğe karşıyım. Yoksa paşa gibi benim çocuğum değil mi, ister kestiririm, kocam da şu saç rengini veya karım da şu dövmeyi beğendi diyenle derdim yok.
sünnetin bilimsel olarak kabul edilen hiçbir faydası yoktur. sünnet islam öncesi toplumlarda dahi cinsel cezalandırma yöntemi olarak kullanılırdı. yapılmasındaki tek mantık ilişki süresini azaltarak alınan cinsel hazzı minimuma indirmektir. sünnetin vücuda faydası olsa dünyada müslümanlar dışındaki tüm erkekler iddia ettikleri hastalıklarla boğuşuyor olurlardı.

edit: imla