azizler

engin günaydın, haluk bilginer ve binnur kaya'nın rol aldığı netflix yapımı film.
--- özet ---
Aziz, hayatının zorlu bir döneminden geçen bir adamdır. Gençlik döneminde mesleği hakkında kurduğu hayallerden uzakta olan Aziz, sevmediği bir işe çalışır. Dört yıldır Burcu ile birlikte olan Aziz, artık ilişkisine bir son vermesi gerektiğini düşünür. Herkesten uzaklaşıp, yalnız kalmak isteyen Aziz'in karşısına bu sırada bir fırsat çıkar. Aziz'in yapması gereken tek bir şey vardır o da bir yalan söyleyip, bu yalanı sürdürmek. Ancak söylediği yalanın doğurduğu sonuçlar Aziz'in hayatının değişmesine neden olur.
--- özet ---
Filmi biraz önce izledim; hiç tanınmamış bir ekibin ya da yönetmenin ilk filmi olsa bir nebze başarılı sayılabilir ama her biri kendi alanında rüştünü ispatlamış insanların böyle bir film ortaya çıkarmasını garipsedim. Yalnızlığı mı anlatıyor belki evet ama o kadar havada kalan bir film ki sonunda az biraz bile keyiflenemedim maalesef. sinemada izlesem parama yazık olmuş derdim. Daha da fazla yazıp (daha da fazla) vaktimi almak istemiyorum.
ben de geçen günlerde izledim filmi, açıkcası film sayesinde güzel vakit geçirdiğimi söyleyebilirim. kesinlikle izlenmesi gereken, izlenmezse çok şey kaybedilecek bir film olarak görmüyorum ama bence güzel vakit geçirirsiniz.
dip not: manyak yeğen karakterine bayıldım.
Geçenlerde ev arkadaşımla izlediğimiz, filmin sonlarına doğru olayların biraz olsun netleştiği yapım. Engin günaydın’ın içinde yer aldığı her projeyi izlemekten keyif alıyorum açıkçası. Aşırı iyi bir film değildi ama ilginç bir yapımdı diyebilirim.
Netflix türk filmi çekmesin dediğim bir başka yapım. Puanım 4/10.