avrupada yaşanabilecek şehirler

aslında bu başlık benim için bir araştırma niteliğindedir. artık yıllardır aniden çekip gitme isteğimin başlangıç noktasıdır, karar aşamasıdır.
Bu sorunun iki cevabı vardır.
1) çalışmaya gideceksen, yani ekonomisi iyi bir yer olsun, işsiz kalmayayım, çoluk çocuk iyi eğitim alsın, sosyal haklarım sağlam olsun, iyi para kazanayım diyorsan ve soğuk havaya alışıksan cevap kesinlikle, kuzey ve kuzey-batı avrupa ülkeleri/şehirleridir.
2) Benim Türkiye'den de gelirim var, önceliğim rahat, keyifli, relax, eğlenceli, huzurlu bir hayat sürmek diyorsan ve sıcak havayı seviyorsan kesinlikle güney avrupa ve akdeniz'deki ülkeler/adalardır.
Almanya için münih, hakikaten gelişmiş, konum olarak italya, avusturya, isviçre, prag dibinde. Vizeyi hallettikten sonra dsdfa bi dünya iş bulabilirsin çalışmak istersen. İnsan buralarda sıkılmıyor da; hayat çok hızlı akıp geçiyor birçok zaman. Bi de norveç lofoten adaları :D yılın 6 ayı git yaşa orada. Yemin ediyorum ölmezsin, ölsen ruhun o fiyortlarda dolanıp durur, zevkten dört köşe olur hey gidi.
Barcelona
Futbol, dans, müzik...
Ne ararsan var. Hırsızları saymazsak.