avrupa'da yaşama hayali

17 yaşımdan beri hayalimdir. 25 yaşıma geldim hala burdayım, hemde istanbulda. maksimum 2 sene içinde bu hayali gerçekleştireceğim fakat bir yol bulamıyorum. yardımcı olmak isteyen akıl vermek isteyen olursa seve seve dinlerim.
ailemin türkiye'de yaşama hayaliyle vazgeçmiş olduğumuz durum.
Hayal olmayan istek. Onlarca yoldan birini sec begen al. Öyle hayal ediyorum olmuyor demekle zaten olmaz. Ne yaptiniz gitmek icin mesela?
icraat lazim, icraat!
o kadar çok uğraş verdiğim bir türlü gerçekleşmeyen hayalim. insanlar tarafından napacaksın orda yaa oradakiler buraya gelmeye çalışıyor denilen durum
28 yaşından sonra artık köprüden önce son çıkış durumuna gelen olaydır. Ya bir an önce denenecektir ya da ömür boyu bu ülkeye çapa atılıp kalınacaktır. Bunu yazarken bile üzüldüm.
uzaktan kulağa hoş gelen, huzurlu bir yaşam hayali iken, yaşayanların ruhsuz bir hayat sürmeleri ile yakındıkları durumdur.
benim böyle bir hayalim yoktu. Ama gerçek oldu. Üç beş yıl italya'dayım. Bir burs kazanmaya bir de okuldan kabul almaya bakar. Öyle büyük bir mesele değil. Oturun da çalışın biraz. Bu kadar gezdiğiniz yeter.
Sağlam bir kariyeriniz ya da paranız yoksa hayal olarak kalacak olan olay.