aşı karşıtlarının yan etki uydurmaları

aşılamanın hızlandığı şu dönemde buna sevinenler olduğu gibi aşı karşıtları da hiç azımsanmayacak kadar çok. ama işin içine yalan dolan girince sinirlenmemek elde değil. 3 gün önce ilk dozunu olduğum biontech aşısında ilk gün kolda hafif ağrı hariç hiçbir yan etki yaşamadım. daha öncesinde aynı aşıdan olan anne ve babamda, yakın çevremdeki arkadaşlarımda da herhangi bir şikayet duymadım. ama sosyal medyada yok kolum koptu, yok 3 gündür hasta yatıyorum, yok elimde 6. parmak çıktı* yok cinsel hayatımı etkiledi. yalanın bini bir para.. böyle yalanlara ne gerek var? aşı karşıtlığı yaparak 1.5 yıldır bu virüs yüzünden kendi hayatlarını, sevdiklerini, işlerini, belki de en önemlisi özgürlüklerini ve normal hayat şartlarını kaybeden milyonlarca insanın hakkına girmiş olmuyor musunuz? yazıklar olsun sizlere.
5 liraya çiğköfte, 10 liraya tavuk döner yiyen, market alışverişini bimden yapanların aşıdan korkması durumu akabinde gerçekleşendir.

dipnot: yukarda yazanları ben de yapıyorum ama çıkıp aşı şöyle yapacak böyle yapacak gibi cahil cahil konuşmuyorum.
herkesin bünyesi farklı, verilen tepkiler de ona göre oluyor. bunu anlarım ama gerçekten öyle yan etkiler okudum veya duydum ki hiçbir mantıklı açıklaması, doğruluk payı yok, olamaz da.. hadi aşıyı olmazsın, tercihtir diyeceğim de* bu karalama, yalan yalan konuşma toplarına giren salaklar yüzünden bu pandemi daha da uzar.
Bu ülkede aşı olduktan sonra yengemden bluetooth sinyali geldi diyen oldu. Bilim karşıtlığında tepe noktası budur bence.
ufakligi buyutuyormus deyollaaaaa.....
ben de onlarin yalancisiyim.