anamur

mersin'in bozyazı ve gazipaşa arasında kalan antalya'yla sınır ilçesi. mersin'den şahsi araçla seyahat süresi yaklaşık üç saat sürmekte.

muz tarımı yaygın olmakla birlikte, mersin'in batısında kalan en gelişmiş ilçesi olmaktadır. gazipaşa havalimanı'na yakın olması ulaşım için büyük avantaj sağlamaktadır.
bir zamanlar ailecek bir kaç yaz tatilini geçirdiğimiz diyar.oldukça sakin ve huzurludur antalya'ya göre.sebebi ise muhtemelen ulaşım zorlukları,antalya yönünde gelirken öyle virajlar var ki,aman aman.
duyduğum kadarıyla bir karayolu tüneli yapılıyormuş anamur'a doğru,ulaşımı rahatlatmak demek oranın hızla yoğunlaşması demek.
muzu meşhurdur,her yer sera oralarda.bir antik kenti vardır : anamurium
antalya yolundaki yeni tunelleriyle güzellesmis memleketimin güzel ilcesi.
antik kenti, etkileyici mağaraları, kalesi, her köşede farklı bir deniz manzarası ile muzu ile (muzlu süt yapan bi amca var yol kenarında -tadilmali-) tarihi bakimdan olduğu kadar gözlerinizi ve gönlünuzu de doyurabilecegine inandığım güzel sehir.
sahili güzel sakin bir şehir genelde yol üzerinden muz alınıp devam edilir..
tekneyle balığa çıktığınızda 20 metrelik yerde bile dibi gördüğünüz, 2 saatte 10 çeşitten fazla balık yakaladığınız güzel koylara-denize sahip mersinin antalya ilçesi (Mersine çok uzaktır burası, antalya daha yakındır. Ama yeni yol projeleri bu durumu değiştirecek bakalım)
Anamur
Türkiye'de muzun başkenti olarak bilir. Sakin ve sessiz bir Mersin ilçesi olan bu şirin ilçede gezilip görülecek öyle güzel ve tarihi yerler var ki. Öncelikle gidin Bozyazı da bir muz serasını gezin. Ardından Bozyazı da barınak denen yere gidin ve denize girin hem temiz hemde tamamı kum olan güzel plajda güneşlenin. Tarih severseniz mutlaka Mamuriye kalesini ve ören yerine gidiniz. Sıcak kanlı insanların yaşadığı bu güzel Akdeniz ilçesini mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Dipnot : havanın açık olduğu yaz günlerinde Anamur'dan yavru vatan Kıbrıs ın ışıklarını da görebilirsiniz.