alkol kullanmayan insan

/ 2
bizzat dahil olduğum insan grubudur, arkadaşlarım, sonradan bu durumu öğrenen insanlar, iş çevrem vb. gibi kişiler öğrendiklerinde ilk tepkileri bunu dine bağlıyor olmalarıdır ancak hiç alakası yoktur bu durumun din ile.
kullanmıyor olmamdaki sebep küçükken alt komşumuzun içip içip oğlu olan arkadaşımın kolunu kırması, eşini ise ciddi darp etmesidir.
babama emre ye ne olmuş diye sorduğum karşısına alıp;
"emre nin babası içki içiyor dün gece yine içmiş ama bu sefer fazla içmiş sarhoş olunca ....." diye devam eden cümlesinden hareketle alkolün kötü bir içecek olduğu fikrine kapılmam, babamın her içtiğinde korkarak odama gidip ağlamam ve bunun bende yarattığı travmadan kaynaklıdır.
tabi soran olunca uzun uzadıya anlatmak yerine tadını sevmiyorum diyip geçiyorum, gün itibariyle 36 yaşındayım, asla ağzıma sürmedim kendi bilincim ile, 2 kere arkadaşlarım meyve suyuna cin karıştırıp verdiler tadından anlayıp içmedim.
olayın genel durumu budur, bundan sonrada içmeyi düşünmediğim içecek grubudur.
üniversite için dışarıya gittiğimde çok şaşırmıştım alkol almayan anormal karşılanıyordu bariz bir alkol kültürü vardı, halbuki bizim oralarda alkol kullanmak hep günah hep kötüdür içmeyi geçin şişesini bile elimize alamazdık. Velhasıl kelam hiç içmedim inşallah içmem de...
"velhasıl kelam" kelimesini oranla içenlere göre daha fazla kullandıkları bir gerçektir. Alkolik olmak günde 5 kere içmek tabiki iyi değildir. ama arada takılmak güzel hissetmek hayatın rutin günlüğüne tatlı bir mola , hoş bir ara dan fazlası değildir. Bu sebepten içmeyene yinede saygı duyduğum gibi çok şey kaçırdığınıda hatırlatmak isterim.
alkolik boyutta olmamakla birlikte yazın her gece kışın haftada 1 2 tükettiğim zamanlar olmuştu. alkol adabıyla içildiğinde de benim içki kültürtüm var diyen insanla tüketildiğindede beni bozmaz diyen insanlarla kullanıldığındada hissiyat olarak en tehlikeli hissettiren kafa yapıcı üründür. artık içmiyorum birden çok arkadaş çevrem olması sebebiyle illaki cemiyetlerde özel günlerde içilen ortamlarda veya masalarda oturuyorum. fikrim hiç değişmedi alkol tüketip kendime verdiğim duygusal güç kaybına acıyorum.
aynı zamanda araba kullanmayı seviyor ve alkollü ortamda yanınızda bulunmaktan da çekinmiyorsa can olan insandır. Çevirmeden nasıl kaçıcam derdi olmaz
Sağlığını düşünen örnek ben ama 10 yada 5 yıl arayla içerim
/ 2