alerjik rinit

Allergodil, aerius, crebros en az yan etki/performans değerine sahiptir. Allergodil burna uygulanan spreydir. Yıl boyu süren alerjik burun tıkanıklığınız varsa çok tavsiye ederim. Topikal kortikosteroidler daha fazla yan etkiye sahiptir ve çok uzun süre kullanılamazlar.

Sabah akşam her burna birer defa allergodil sıkın. 3 gün içinde geçmesse bunu devam ettirip öğlen de crebros ya da aerius ekleyin. 5. gün de değişiklik olmassa bir doktora gidin. İlaçları aile hekimine yazdırabilirsiniz. Sorarsa daha önce kullanıyordum diyin.

Doktor değilim tecrübeliyim. İlaçların yan etkisi olmadığı için de söylerken içim rahat. Çok sorunlu bir hasta değilseniz bunların büyük oranda size yardımcı olması gerekir. Şu an açık burnumla derin derin nefes alarak yazıyorum bu entryyi :D

ayrıca alerji bagısıklılık sistemiyle çok ilgilidir. doğru beslenmeyi öğrenin ve muhakkak spor yapın.

gluteni, süt ve süt ürünlerini tüketmeyi bırakınca alerjisi geçen kişiler varmış. Bi araştırın.

hadi geçmiş olsun.
atopik (allerjiye yaktın) bireylerde sıkça rastlanır. her sabah uyanıp dakikalarca hapşırmanın iğrençliğini nefesi kesilen bilir. mevsim geçişlerini atlatmak bizim için hiç kolay değildir. antihistaminikler asla başucumuzdan eksik olmaz. ve tabii silmekten harap olan burnumuzun acısı da... alıştık zannediyorum, yıkılmadık.
baharın gelmesi ile birlikte nükseden lanet durum. anlık hava değişimi olur, hapşırırsın, toz gelir hapşırırsın, güneş gelir hapşırırsın... antihisteminikler uyku yapıp, serseme çevirdiği gibi sadece geçici azaltırlar.
hiçbir şeye alerjim yokken bir sene önce bana musallat olan bir hastalık kendisi. yaklaşık 10 ayımı yaşadığım şehirden farklı şehirde geçirince sahibi oldum. düşmanımda bile başlasa üzülürüm yani. o derece sinir bozucu..
normalde sağlıksız olmayan şeylere vücudun aşırı tepki göstermesine denir. en sık görülen alerjik reaksiyonlar polenlere ve ev akarına karşıdır.