24 mart 2021 akp kongresi

sabahtan beri bütün internet aleminde kongre ile ilgili bir ton fotoğraf gördüm. fotoğraftaki vatandaşlar neredeyse üst üste binecek durumda. kiminin maskesi yok, kiminin var ama çenesinde, kimiside ağzına kadar çekmiş burnu meydanda.

başka şehirlerden otobüsle getirilen partililerin görüntüleriyle verilmek istenen "biriz, iriyiz, birlikteyiz" mesajları da etkili olmuş görünmüyor, tam tersine halktaki -ilave- pandemi endişesinin ve kısıtlamalardaki çifte standartların daha görünür olmasına vesile oldu bence.

açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz
manifesto olarak duyurulup ancak konuşma olarak gerçekleştirilen, içeriği bomboş, yeni hiçbir şeyin söylenmediği kongre. 2023'ün içi boşaldı, sıra 2053'e geldi. kendi seçmenlerine bile kayda değer en küçük bir vaat bile veremiyorlar artık.
ayrıca evet ne diyoruz maske, mesafe, hijyen.
İllerin bazılarının coğrafi şekilde selamlandığı kongre. Ey Malatya şeftaliler ne alemde??
Siyaseti, pandemiyi falan geçtim son dönemdeki kongreler yüzünden dilime dolanan kelime lebalep oldu. Aşırı sinir oluyorum bu duruma, ağza yapışma potansiyeli yüksek bir kelime değil mi yoksa bana mı öyle geldi ? Var mı benimle aynı durumda olan? Acil yardım sözlük...
Çifte standart olduğunun tescillenmesidir. Değişen bir şey var mı derseniz; hayır tabii ki!
otobüslerle kongre alanına taşınırken başlayan saçmalıklar silsilesidir. benim kuzenim, il dışında çalıştığı için annesinin cenazesine gidemedi. mezarı başına bile kısıtlamalar sebebiyle 2 ay sonra gidebildi. daha fazla söylenecek söz yok sanırım.
Ben fenerbahçe maçına gitmeyi özledim, bu insanların yaptıkları 5 cm mesafeli kongrelerin yapılmasında bir engel yoksa tribünler açılsın 50 bin kişilik stadımıza da 10 bin kişi alınsın. evet dalga geçiyorum ama bunun başka türlü bir izahı yok benim nezdimde.