2021 elektrikli araç ötv zammı

dün gece yayınlanan karar ile elektrikli araçlara gelen ötv artışıdır. başka ülkelerde, elektrikli ve çevreci araçlar için ek vergi indirimleri, teşvikler söz konusu iken, bizde lüks ve zengin oyuncağı olarak görülüp, son dönemlerde satışlarının da artması ile birlikte gözden kaçmamış, ooo bunlar çok satıyor, bunlara da azcık vergi, denilerek, revize görmüştür.

"resmi Gazete'de yer alan yeni karara göre ise sadece elektrik motorlu araçlardan alınan özel tüketim vergisi, “motor gücü 85 kW'yi geçmeyenler için yüzde 3'ten yüzde 10'a, 85 kW'yi geçen ancak 120 kW'yi geçmeyenler için yüzde 7'den yüzde 25'e, 120 kW'yi geçenler için ise yüzde 15'ten 60'a” yükseltildi."

2021 elektrikli araç ötv zammı - volvox-XZQCa
Sevgili Cumhurbaşkanımızın sürücüsüz elektrikli otobüs tanıtımının ve Elon Musk ile görüşme yapmasının hemen akabinde açıklanması devlet yönetimimizin ne denli bozuk, plansız ve layıkıyla yapılmadığının göstergesidir. Vergilendirmenin hayatın her alanında bu denli fazlalaşması batağa doğru hızla ilerlediğimizin açık göstergesi. Bütün gelişmiş ülkeler ve otomobil üreticileri bir şekilde içten yanmalı motoru bırakacağı tarihi yavaş yavaş açıklarken bizim tam tersi istikamette yol almamız yoldan çıktığımızın ıslak imzalı belgesi niteliğinde.