2019 ekonomik kriz

son zamanlarda çok dillendirilen durum. mart seçiminden sonra çok daha sert olacağı düşünülüyor.

(bkz: katılım bankacılığı) da buna katılır gibi 2019 yılına personel çıkartarak başladı.

bugüne kadar iş güvencesi ve hedef baskısının olmaması nedeniyle bankacılar için güvenli bir liman olarak görüler katılım bankaları da cehenneme döndü. bir katılım bankası daha çok sayıda personelini performans gerekçesiyle işten çıkarttı.

son bir aydır katılım bankacılığından 500'e yakın personel performans gerekçesiyle işten çıkartıldı. son olarak işten çıkartma işleminin albaraka'dan yapıldığı öne sürülüyor. işten atılan personel sayısı hakkında net bir bilgi elde edilemez iken, son bir haftada bu sayının 100'ü geçtiği de iddia ediliyor.

ey canım gezgin sözlük; devletin bu konuda sıkı tedbirler alması gerekir. kısa, orta ve uzun vadeli gerçekçi hedefler ile bu hedefleri tutturabileceğine dair kanıtlarla hem halkına, hem de yabancı yatırımcaya seslenmesi gerekir. oysa hükümet bunun tam tersini yapıyor. kendi halkı için kalıcı çözümler bulmak yerine geçici çözümler ile göz boyuyor. tasarruf açıklamak yerine yüksek harcamalar devam ediyor.

yabancı yatırımcının türkiye'ye gelmesi için en ufak bir çaba yok. öncelikle güven ortamı, ardından özgürlük ortamı ve bu ikisini sarmalayan hukuk ortamı lazım. tüm bunlardan sonra istikrar gerekiyor. malesef türkiye bunları vaad etmiyor, edemiyor.
seçime kadar gidebilir miyiz bilmiyorum ancak bildiğim bir şey varsa o da 2018 yılını bile mum ile arayacağımız.

ülkenin her yerinden oluk oluk petrol bile fışkırsa bu gerçek değişmeyecek. oluk oluk petrol fışkırsa yandaşa peşkeş çekilir yine halka girecek kazık değişmez.

şu dakika itibariyle son teknoloji üretime geçmediğimiz ve vergilerin minimuma inmediği sürece fakirlik ve çöküş son sürat devam edecek. sen istersen asgari ücreti trilyon yap vergiler yüzünden tüm ürünler aynı oranda zamlanacak. devletin neredeyse tek gelir kaynağı vergi ve israf had safhada. vergiler bu şekil ile devam ettiği sürece üzgünüm ama fitil çoktan yandı.