18 şubat 2021 selahattin demirtaş açıklamaları

Twitter üzerinden yaptığı açıklamalardır.

--- alıntı ---
1- pkk'nin elindeki 13 insanımızın katledilmiş olmasını açıkça kınıyorum. ailelerin acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine baş sağlığı diliyorum. yaşananlardan dolayı çok üzgünüm.

2- diplomatik yollar yerine, siyasi şov amaçlı operasyon sonucunda ortaya çıkan trajedinin sorumluluğunu hdp'ye ve muhalefete yüklemek de aymazlıktır. halka hesap vermesi gereken, iktidardır.

3- aslolan; silaha, şiddete, savaşa her koşulda karşı çıkarak barışı sağlamaktır.

--- alıntı ---
Cumhuriyetçi geçinen muhalefetin dahi söyleyemediğini söyleyerek beni şaşırtmıştır.

Cezaevinde tweet atmıyor elbette, adamın avukatları ile düzenli olarak görüşme hakkı var orada direktif vermiştir. Hangi siyasi kendi sosyal medya platformunu kendi kullanıyor ki?
Neden hala içerde olduğunu tekrardan anımsatan açıklamadır. Demirtaş'ın barış isteği ve söylemleri sonucu hem dağ hem de iktidar tarafından üstü çizilmiştir. Kandan beslenenler utansın...
ülkede terör üstünden prim yapmak varoluş sebebi olan gruplar olduğu sürece, (bkz: milliyetçi hareket partisi)(bkz: halkların demokratik partisi)

partilerin ve parti yöneticilerin en temel değerlerden olan ahlaktan yoksun olduğu bir ortamda

oy oranlarının parti ideolojilerinin bile önüne geçtiği her şeyin mubah denetimsiz olduğu bir ülkede

çıkar gruplarının amacının gücü ele geçirmek olduğu, sonrasının ve toplumun gereksiz argümanlar olarak görüldüğü siyasi bir alanda

kimin terörist kimin vatansever olduğu asla bilinemez ve umursanmaz amaç sadece kendi grubunu bir arada tutarak gücünü dağıtmamak olur.(bkz: fetö)(bkz: vesayetçi zihniyet)

söylencelerim bu kadar.

tanım: kimsenin problem çözmek istemediği bir ülkede günlük siyasi polemik artığı konular

edit: imla