türkiye'de islam'dan ateizme geçen nesil
                                        
                        
                    
                     türkiye'de yetişen yeni neslin içinde bulunduğu durumdur. genç nesile bir dine insanın neden ihtiyacı olduğunu anlatamayan bireyler ve devletlerde görülen durumdur. (bkz: oxford üniversitesi)'nde yapılan münazara maçında diğer ülke gençlerinin bu olayları nasıl tartıştıkları ve savunduklarını görebiliriz. genç sayılabilecek Aljezeraa muhabiri (bkz: mehdi hasan)'nın islamı yorumlama biçimi hakkında münazara videosu                  
                
                            
                                
                    
                
                 gençlerimiz arayış içerisinde.daha fazla sorgulayan soru soran bir nesil geliyor.cevapları bulmak mı yoksa cevabı olmayan soruları sormak mı mesele?metafor yapmak gerekirse; herkesin bu hayatta birbirinden farklı düğümü olan ipleri vardır.bunu çözebilmek düz bir hat,oluşturmak ister.soru şu: bu düğüm nasıl çözülecek?başkarı çözdükleri düğümleri size göstermek isteyecek ama yöntemleri doğru olacak mı?bunu kendimize sorup kimi, neyi referans almamız gerektiğini düşünmeliyiz?             
            
                    
                                
                    
                
                 Ateizme geçmek lafı biraz yanlış olmuş. Çünkü ateizm kurallari olan bir ideoloji, akım  veya geçilebilecek bir rutin değildir. Yukarıda yazılanlar gibi siyasete tepki yada isyanlar gençlik gibi sebeplerden olmayan durumdur. Aklı başında düşünen, sorgulayan, araştıran her bireyin mantık çerçevesinde ulaşabileceği bir sonuçtur.             
            
                    