feridun düzağaç

/ 2
üniversitelerin bahar şenliklerinde ücretsiz bile çıkabilen, saatlerce sahnede kalan, bateristi ve kemancısı konseri bıraktıktan sonra bile biraz daha konsere devam eden sanatçı. fikrimce türkiye'nin en iyi söz yazarlarındandır. üzmeyin bu adamı

belki güneş bir gün ikimiz için doğar... beni bırakma
kocaeli'deki bahar şenliğinde alev alev şarkısını bir kez daha söylersem ağlarım demişti. zaten konser boyu duygulanmıştım.
sözcükler isteme benden. başkalarına söylenen. tekrar olmak istemezsin... diye çok hoj bi güftesi vardı. çok etkilemişti.
Alev alev yanıyorum
Buzlarım çözülüyor aşka
Gardım düşüyor, tutamıyorum
Korkuyorum bakışların çarpınca bana

Birbirimize birkaç aşk kadar geç kalmış olmasaydık
Hep yanlış gidenlerin ardından yorulmasaydık

Alev alev yandığım doğru
Küllerinden doğar mıyım sana doğru
Kendimi arıyorken olmaktan korktuğum yerdeyim sendeyim..
Al beni ne yaparsan yap
Al beni ne yaparsan yap

Sen ışığını arayan, güzel günebakan
Ben tozuna dumanına hasret, bir enkaz


Alev alev yandığım doğru
Küllerinden doğar mıyım sana doğru
Kendimi arıyorken olmaktan korktuğum yerdeyim sendeyim..
Al beni ne yaparsan yap
Al beni ne yaparsan yap
alev alev ile ortak şarkı sıkıntısı çeken çiftlere derman olmuş adam. on sevgiliden on birinin özel şarkısı budur. geriye kalan otuz sekizininki de yine feridun düzağaç şarkısıdır.
aşık olamayan şu bahtsız ruhu bile parçalara ayıran sözler yazan, müzik listemden kimler gelip kimler geçsede elbet en son dinleyeceğim adam. ( yine ergen yıllarımdan kalma en nadide sanatçı )
*hiç bir şeyi senin kadar istemedim ama yetmiyor
*aşkın e hali-fd
konserine gittiğimde tüm şarkılarını hatta 'şimdi söyleyeceğim şarkıyı muhtemelen bir çoğunuz bilmiyorsunuzdur, bunu ekibim için okumak istiyorum' dedikten sonra okuduğu şarkıyı da ezbere bildiğimi farkedince ben bu adamın hayranıymışım ya dediğim sanatçı.
severek dinlediğim sevdiğim türk sanatlçılardandır. en güzel sahnelerini (bkz: zeytinlirockfest) de izlediğimi düşünüyorum
50li yaşlarda efsane gitar çalan ve açık fikirlli aranjörü (bkz: cengiz köroğlu) ile saatlerce kahvaltı edip muhabbet etmişliğimiz vardır
her şarkısının her cümlesi bir şiir hissiyatı veren, konserlerinde şarkılarıyla duyguları son noktada yaşayan ve yaşatan sanatçıdır.
“ Gel tanışalım önce
Ben kısaca F.D.” sözleriyle aklımıza kazınmış şarkıcı. 3-4 sene evvel konserine gidip yakından dinlemiştim. Muazzam bir keyifti.
/ 2