zonguldak

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk İli ve Türkiye'de en çok doğal orman bulunan şehirdir. Aynı zamanda bahçenizdeki toprağı kazsanız bile kömür çıkar.
Dağı bayırı çok hoştur. Senelerdir gelişmeyen yol çalışmaları hiç ama hiç bitmeyen türkiyenin en büyük köyüdür. Zonguldak halkı çoğunlukla sevmez büyük şehirden gelen küçük olduğundan dolayı sever.
ilçeleri arasında karabük bulunmayan ilimizdir. adamı hasta etmeyin abisinin
Kara Elmas denilince aklımıza gelen şehirlerin başını çeker.
Bir şehir nasıl mahvedilir, tahrip edilir ve kaderine terk edilir in canlı örneği. Nüfus artışının her sene ekşi yüzdede olması her şeyi açıklar
Bitmek bilmeyen yol çalışmaları, çaydeğirmeni iline ayrıca baraj yapılmaktadır. Mengen-devrek yolunda da yıllardır bir yol çalışması vardır. Küçük, gezilebilecek pek bir yeri yoktur ama güzeldir.
filyos adında küçük mü küçük, şirin mi şirin beldeyi barındıran şehir. tam bir balıkçı kasabası. karadeniz turuna başlayacaklar için ya da dönüşünde dinlenmek için harika bi yer. mayıs aylarında yunus geçişleri izlenebiliyormuş balıkçı abiler söyledi
ilçesi devrek bastonuyla ünlüdür. tanıştığımız bir rus devrek biliyorum demişti. o günden beri dünya kültür başkenti olarak görüyoruz devreki.
grizu patlaması ne demektir duya duya öğrendiğimiz, maden işletmeleriyle ünlü şehrimiz.
hayatımın bir kısmını Ereğli'de geçirdiğim emekçiler şehri zonguldak. ben ereğli'nin daha güzel olduğunu düşünüyorum.

(bkz: zonguldak)https://www.youtube.com/watch?v=R_3HlRhz1l4

(bkz: ereğli)https://www.youtube.com/watch?v=3bnpi4M4DLQ