kayseri

/ 3
Erciyes dağı ile meşhur şehrimizdir. Şehirde talas civarlarında eski ermeni yerleşim yerleri ve kiliseleri mevcuttur. Kranardı ve yahyalı şelalesi görülmeye değerdir. Mimarsınanın evini görmeniz tavsiye olunur, ağırnastadır, ağırnasta ayrıca yer altı şehri bulunmaktadır ve bu yer altı şehrinin nevşehire kadar uzandığı rivayet edilmektedir. Sayamayacağım kadar çok tarihi han, hamam, medrese, türbe vardır fakat çoğu atıl durumdadır.
erciyes dağı ile kendilerini tüm dünyada turizme duyurmaya çalışan şehir hakediyorlar aslında ama yanlış reklamcılık mı yoksa ülkemizde kış turizminin bilinmiyor ve ilgi görmüyor olmasımı bilinmez pek istedikleri yere getiremedi durumu ama kayak merkezi olarak türkiye'deki tüm kayak merkezlerini geride bırakacağı kesin hem fiyat konusunda hem işletme konusunda her türlü bir adım önde
iç anadolu'nun güzel şehirlerinden bir tanesi.

kayseri de birçok kişinin bilmediği, halkının da farkında olmadığı yoğun bir tarih yatar. roma'dan kalma kale ve mezarlar. selçuklu'dan kalma onlarca birbirinden güzel kümbetler, birçok camiler ve hanlar. osmanlı'dan kalma yine birkaç cami, türbe ve han.

aslında ciddi bir osmanlı öncesi anadolu şehridir kayseri. gezginlerin keşfetmesi gereken gizli bir potansiyeli vardır. fakat belediyesi tarafından iyi duyurulamadığı kesin.

bunun ötesinde doğası da güzeldir. erciyes dağı, muhteşem sultan sazlığı, dünyanın en büyük 2. şelalesi kapuzbaşı şelalesi (resmi sitesinin yalancısıyım)

kayseri'ye gidin, keşfedin dostlar. insanları pek sıcak gelmese de kayseri gerçek bir gezgin şehridir. ayrıca modern şehircilik noktasında da türkiye'nin belki de en iyi şehridir. (dalga geçmiyorum, gidenler bilir.)
gizli kalmış birçok güzellik bu ilimizde mevcuttur (bkz: sultan sazlığı).
yemek yapma konusunda fazla iyi olmasalar da belediyecilikleri ile takdirimi kazandılar.
Gittiğinizde heryerde mantı satılan fakat yemek için hiç biyerde bulamadığınız yer. Kaşıkla var oda kocaman tabağa azıcık koyuyo ve ayrıca çok para istiyolar.
bursa'da yaşayan ya da hayatının bir dönemini bursa'da geçirmiş fakat kayseri'yi görmemiş kişiler için tanım: uludağ'ın yeşilini çıkart ve marmara kıyılarını yani denizi yok say, geriye elde kalan şey kayseri oluyor.
Haftaya perşembe günü Kayseri’ye gideceğim 2 gün kalıp şehri 2 günde gezmeyi düşünüyorum sonrasında zaten İstanbul’a uçağım var ordan da İstanbul’a uçacağım Kayseri’de kalacağım 2 gün için beni evine alabilecek biri çıkar mı acaba yok yere para vermeyeyim otellere
sivasta veya nevşehirde hava koşulları müsait olmayıp uçuşlar gerçekleşmediğinde, havaalanıyla kurtarıcı gibi yetişen şehirdir.
/ 3