banlanmak

Grup içrisinde ki kural dışı davranışlardan ötürü söz konusu gruptan, bir daha dahil olamamak üzere uzaklaştırma durumudur. Banlanan kişiler genelde suçsuz olduğunu iddia ederler ve yöneticileri eleştirerek grubu topa tutarlar. kulak asmayın tamamı asılsızdır.
Silkelenip kendime getiren olay. İş bu adminlere teşekkür ediyorum. Sayelerinde boş işleri bırakıp işimin başına döndüm. İlk makalem yolda.
Merhabalar, nerdeyse iki senedir Interrail Türkiye ve diğer yan gruplarına üyeyim. Etkinliklerde de aktifim. Lakin anlamadığım bir durum oldu. Dün Interrail Türkiye grubuna post attım, "öğrenci değilim sigortam da yok bitcoin ve diğer paraları al sat ile yolumu buluyorum vize başvurusunda ne demeliyim" diye. Bir süre sonra post silindi. Eh altı tavsiye isteyenler ile doldu. Buraya kadar normal. Az önce baktım, banlanmışım Hem de diğer tüm gruplardan da. Hiç bir açıklama da olmadan. Farkında olmadan yanlış bir harekette mi bulundum acaba? Grup içinde de hatrı sayılır bir çevreden tanınırım. Gerçekten anlam veremedim. Tam da Londra'da dil okulu hakkında gruğta paylaşmak için video editlerken bunun olması çok üzücü. Ve planladığım seyahatler ve kamplar için o gruptaki gezginlerin bilgi birikimine ihtiyacım var. Zor ve onur kırıcı bir durum. Lütfen bana bir dönüşte bulunun.

Hala düşünüyorum yanlış neydi? Birine saygısızlık da yapmadım birisine tacizde de bulunmadım. Bu durumda neden uyarı bile olmadan atıldım hiç bir fikrim yok.

www.facebook.com/ilkerystargaryen
girişin engellenmesi durumu. okulda agresif araç kullandığı için kampüsten banlanan arkadaşlarım var benim
dijital bir topluluktan uzaklaştırılma durumudur. o dijital platform yetkilisinin, sizin o platformda bulunmanızı istemediği anlamına gelir.

başlıkta çok fazla genelleme yapılmış, yazarlarımız durumu çok kişiselleştirmiş yaşadıkları tek tecrübeden. her durum kendine özeldir. ama insanların bu duruma bu kadar takılmasını anlayamıyorum. aman o mu haklı, ben mi haklıyım. istenmiyorsun işte, bu kadar basit. durumun hatalı olduğunu düşünüyorsan, ortamın diğer yetkilileriyle görüşürsün, onlar da durumun böyle kalmasını istiyorsa yapıcak bişey yoktur. haklı olsan ne olur?
admin kişisinin, üye kişisine "bak şimdi şurdan dümdüz git." deme şeklidir. Aniden gelişmesi nedeniyle üye kişisinde bir şok yaratır. Bu olaya bazı üyeler "elim kırılsaydı da yazmasaydım; dilim sürçseydi de söylemeseydim!" şeklinde tepki verirken bazı üyeler ise "adamlar neler yapıyor da banlanmıyor! Beni niye banladınız şimdi!" şeklinde serzenişte bulunur. Hatta ve hatta banlanan şahıs grubu kötüleyebilir, paralel gruplar kurabilir, bu gruplarda aktifleşebilir veya yöneticilik alabilir. Grupta kalan üyelerin, banlanan üyeye söylediği meşhur bir laf bile vardır:
"Noldu yeaa foton gitti..."