kürdistan

/ 3
kürdistan kelime kökeni olarak kürtlerin yaşadığı bölge anlamını taşımaktadır. Normal beyinle düşünüldüğünde bu gayet normal kabul edilebilecek bir durumken anormal bir durumda bunu kabul etmemek yahut farklı anlamlar yüklemek bence biraz rant kapısı aralar nitelik taşıyor gibi. he ayrıca orta asya bozkırlarından kalkıp 1000 li yıllarda fetih edip kazandığı topraklarda sümerler döneminden beri yaşayan halkın ve coğrafyanın varlığını adını yok saymak ağır sığırlıktır ayıktırayım.
kürdistan sözünde sıkıntı yok yalnız o adamların gösterdiği topraklar bizim topraklarımız haliyle bunda sıkıntı var. biz haritalarımızda nasıl bu adamların topraklarında katalonyayı ya da iskoçyayı ya da bilmem neyi ayrı bir devlet olarak göstermiyorsak onlarında göstermemesi gerekir. bu düpe düz saygısızlıktır, ulusal egemenliğimize saldırıdır, bölücüleri desteklemektir. bu bölücü dediğimiz kesim kürtler değil pkk dan oluştuğu için ve pkk yı da terör örgütü olarak tanımladıkları için teröre destektir. yani diyeceğim şu avrupa şöyle güzel böyle güzel diyebilirsiniz lafım yok ama türkiye hakkında planları da o kadar iyi niyetli değil adamların her yaptığı ve her söylediği şeyde doğru değil öncelikle bunu öğrenmemiz lazım.
dediğiniz bölge hayali bir bölgedir. terimler üzerinden gidip belli bir kesimin yaşadığı bölgenin adı olarak verecek olursanız sanırım siz sözlükler aleminde yaşamaktasınız.
harita üzerinden birbiriyle komşu altı devletten toprak talep etmeyle toplama vatan yapılmaz,yapılamaz. daha gayrimeşru referandumunuzun arkasında durup ırak askerlerine direnç gösteremiyorsunuz vatan kurup savunma mı yapacaksınız ?
Türkistan, Arabistan, Yunanistan, Hindistan demekten farklı bir durumdur.
Bosna'da Kosova'da olaylar olurken halkların kendi geleceğini tayin etme hakkı ve demokrasi diye açıklamalar yapan siyasiler yugoslavya'nın bölünmez bütünlüğünü konuşmuyorlardı.
Kürtler ayri devlet altinda yasayamaz ki
Onlar herhangi bi devletin himayesinde yasamaya alismis niye ugrasiyor bu pkk bilmiyorum
Türkiye ondan önce osmanli yaklasik 1000 yildir bu böyle
Alismadik götte don durmaz bi gün devlette kurulsa 3 günde götlerine bakarak dönerler
Tarihe ilgi duyanlar bilirler, Eskiden Britanya ve Fransız imparatorlukları da böyle derlerdi. Hintliler ve Afrikalılar cahildir kendi kendilerini yonetemezler diye savunurlardı kendilerini.
Not: türküm.
Devlet değildir. Irak devleti sınırları içerisinde bölgesel yönetimdir.
türkiye'de iki tane taban tabana zıt görüş hakim ve tartışanlar da bunlar üzerinden birbirine giriyor;

1) burası türkiye. türkiye türkün. burada türkçe konuşulur. kürdistan yok. varsa da türk'e tâbi yaşayacak.

2) kürdistan var. kürdistan kürtün. türkiye işgalci. türk yokken kürt vardı, işgal edildi, sömürülüyor, dili engelleniyor.

bu görüşlerin ikisi de kusurlu. çünkü eksik temeller üstüne inşa edilmiş fikirler.

türkler 1071'de bu topraklara girdiğinde bir işgale başlamıştı evet ama işgal ettiği toprak kürt toprağı değil, doğu roma imparatorluğu toprağıydı. aynı tarihte bir kürt devleti olan mervaniler, selçuklulara tabi oldu ve malazgirt için binlerce asker gönderdi. türkler, kürtler, zazalar... anadolu'ya beraber girdiler. buradan da anlaşılacağı üzere "sizden önce biz vardık" argümanı türkler için de, kürtler için de geçersiz.

asla ortaya konamayacak bir argüman olarak gördüğüm "uluslararası barış" ile "kürdanistan" adlı potansiyel uydu devleti aynı kefeye koyuyorum. let the sunshine in, uyanın lan.
milliyetçilik akımından etkilenmede geç kalmış bir ırkın kurmaya çalıştığı devletin adıdır. osmanlı döneminde aklınız nerdeydi
Kürdistan geçmişte var olan belli bir kültürel coğrafyadır.
Daha fazlası yoktur.
Kürdistan diye bir ülke hayal edenler baş parmaklarını işaret ve orta parmağının arasından geçirip hayal kurmaya devam edebilirler.
pkk terör örgütü ve bilmem kaçtane s.kimtırak uzantısı sözde bağımsızlık mücadelesi verdiklerini söyleyerek kürt halkını kandırmakta ve ayrıştırmaya çalışmaktadır hatta öyle ki kürt olamayn bir çok kişi sözde sosyalistler vs bnu bir terör örgütü olarak görmenin yanlış olduğunu falan söyleme gafletinde ve hainliğinde bulunmaktadır.
aslına bakarsanız pkk ve deaş ın iş birliği içerisinde olduğunu herşeyin bir kurmaca olduğunu ve iki tarafında amerikanın emrinde olduğunu anlamak çokta zor bir durum değildir. sonuç olarak kürdistan denilen şey ideolojik falan değil sadece bölgede hakimiyet kurma enerji kaynaklarına çökme ve türkiyeyi saf dışı bırakma strajetisinden başka bir şey değildir.
Avrupa'yı veya Amerika'yı çok matah bir şeymiş gibi görüp yüceltenler her dediğini doğru kabul edenler bunu cahilliklerinden ve ezikliklerinden yapmaktadır.
en sevdiği kadın yenge
en sevdiği harf x
en sevdiği renk tak sarısı
en sevdiği hayvan öşex
.
.
.
.
.
bu böyle gider Türkiye Cumhuriyeti bakidir. Siyasal açıdan terör bitmese de askeri açıdan her şartta eşeğe fısıldayanlardan üstünüz.
/ 3